tisdag 23 februari 2016

Öl är gott

Det talas mycket om att det är  en bygg-bom nu. Eftersom de verkar missa målet så kan jag verkligen hålla med det är verkligen en BYGG-BOM:

Nå nu till något trevligare. Läst just om ett sällskap som som kallar sig Sällskapet Ölhäfvarne. Instiftades 16/11 1964 alltså långt före min PUB-besökartid. Nåja något före min PUB-besökartid Deras syfte står i första paragrafen som skrevs av Folke Himmelstrand (pappa till Peter – Expressenskribent och låtskrivare) 

§1 
Sällskapet Ölhäfvarne, bildat i största gemyt och utan förhäfvelse, har till största uppgift att i glatt lag gymnastisera armmusklerna och utbyta djupa tankar om Ölens förträffliga egenskaper

§2
Öl är gott

Det låter som ett trevligt sällskap. Vet inte om det finns fler paragrafer eller om man kan ansluta sig dit, men att gå ut och ta sig en öl kan man ju göra ändå, vilket jag i goda vänners lag tänker göra i morgon kväll. Man skall unna sig trevligt sällskap och något gott då och då.
Jag gör det i stort sett varje kväll tillsammans med min fru. 


Idag har jag grundat den igenbyggda dörren så nästa steg är att påbörja målning av hela väggen.

Om gårdagens ordspråk rörande flit kanske var lite svår tolkat så är nog dagens ordspråk grundat på samma ämne enklare att förstå. Det kommer från Arabien och lyder "Hur vacker är ej hackan i annans hand"

Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Öl är oftast inte drycken Nummer Ett för mig. Men, när vi var på bilsemester i Bayern förra året då rann många härliga öl ner i strupen. Det var underbart somtigt varmt och solgassigt och jag tror aldrig att öl smakat godare än då. Så visst... Öl är gott!

    SvaraRadera