onsdag 10 februari 2016

Jag såg Cartwright, Lassie och Blombergs upptäcktsresor. Tycker inte jag tagit någon skada av det.

För väldigt länge sedan när jag var en liten parvel såg jag bland annat på tve där var Bröderna Cartwright, Lassie och Blombergs upptäcktsresor. Det gick bra och jag tycker inte jag tagit någon skada av det. Nu stoppars filmvisningen av filmen Alfons och odjuret på en förskola. Föräldrar påstår att barnen fått mardrömmar efter att dom sett filmen.

Jag förvånas att vi inte tog mer skada av allt det vi såg och alla lekar vi hade med vapen och strider. Är det kanske så att lekar som kom från EGEN fantasi lärde oss tänka, skilja på ditt och mitt, den och den. vi lärde oss hur det hela hängde ihop. Nu består lekarna som jag förstår det mest av själva fighten och gärna i skydd av en skärm. Vi fick känna konsekvensen när ett svärd slog till på armen, vi fick falla död ner på marken med hela kroppen om vi blev skjutna, vi där räknade vi till 10 och fick gå till ett speciellt ställe och vänta där till striden var över innan vi fick hopa in i nästa strid. Nu blir skärmen röd och sedan börjar man om och trycker på tangentbordet.

Jag hade dock svårt att sova en gång när jag tittat på tve och såg tanks körde in i en stad och sköt rakt mot hyreshus. Jag vart rädd att de skulle komma även till oss och skjuta. Det var en film om sovjets invasion av Ungern. Det var på riktigt. Men Alfons och som har en pappa som är så förstående och trygg och snäll, om man får drömmar av det så kan det inte vara skadligt. Hur skall dessa barn senare i livet ta motgångar tramatiska upplevelser i stort som smått. Jag säger som dom säger på På spåret, vart är vi på väg?

Dis och regn hela dagen idag. Jag målar lite på min tavla, skriver lite på min bok och hoppas det blir en bättre dag i morgon. Vädermässigt alltså för övrigt har dagen bara varit bra.

Dagens citat blir "En kändis är en person som jobbar hårt för att bli känd och använder svarta solglasögon för att int bli igenkänd." Fred Allen

Ha det gott
 

1 kommentar:

  1. Det är verkligen nya tider och nya lekar. Bästa leken för mig var att få vara BLÅ FÅGELN, en tuff indianflicka, som smög omkring i Lidingöskogarna och krigade mot de vita. Cowboysarna var inte helt lätta att tas med...

    SvaraRadera