torsdag 11 februari 2016

Bygglov

Vi har tänkt bygga in en del av altan, göra en så kallad pensionärs kuvös. Först tyckte jag det här behövs väl inget tillstånd till men för att inte i onödan ställa till det så slog jag en pling till kommunens bygglovsenhet. Jodå visst skall det sökas bygglov till en utbyggnad som är fäst på huvudbyggnaden. Det är enkelt sa den trevliga damen, ni beställer bara en blankett som heter "Ansökan om lov och strandskyddsdispens" Hmm här började jag ana att det är nog kanske inte helt min logik men men jag fyllde i och skickade in blanketten. Ritade också in på befintlig fasadritning hur det hela skall komma att se ut. Kompletterade också med ritningen som Wilab Garden tagit fram i samband med begärd offert.

Jag frågade om hur lång tid det kan ta att få ett sådant här i mitt tycke enkelt bygglov, ca 4-5 veckor var svaret.

Den 10 december sände jag in ansökan den 14:e kom en bekräftelse. 13 Januari kom den första begäran om komplettering. Jag skulle fylla i min byggnad på något som kallas primärkarta med prickning. Beställde en sådan och sände in den den 1 februari. I mitt stilla sinne undrade jag varför de inte upplyste mig om detta redan från början. Det kanske blir för rörigt om alla handlingar kommer in till dem samtidigt, tänkte jag. Kostnad för att få ut ritningen jag skulle rita på blev 1026 kr

Den 9 februari kom ytterligare en komletteringsbegäran. Jag skulle rita in planerad åtgärd på kartan jag redan ritat in planerad åtgärd på. Hmm nu förstod jag inte riktigt så jag ringde upp och frågade vad hade jag gjort för fel?
- Jo, säger den alltid lika trevliga damen och fortsätter, där du har ritat in den planerade åtgärden den lilla rutan alltså den skall vara streckad.
- Ja men ni ser ju vad jag har ritat rutan, räcker inte det då? undrade jag lite försynt
- Du skall strecka den planerade åtgärden så det syns tydligt, replikerar hon. Nu med lite barskare ton
Jag gör som hon säger och sänder in ritningen den 10 februari(den här gången krävdes bara i ett exemplar).

Så långt detta ärende, det blir säkert fortsättning. Jag hoppas naturligtvis på ett godkännande för som det stod i ett inledande mejl från kommunen " ni får inte börja innan bygglovet är klart och ni fått ett startbesked"

Det blev en fin kväll igår kväll och vi njöt av de fina ljusupp-sättningarna som finns efter vår stig längs kanalen. Med det vill jag säga att kommunen gör en del fint och okomplicerat också.


Färdigställde min beställning av tavlan "Skog i solnedgång". Nu kan jag fokusera på skriva bok och få klart igenbyggnaden av dörren mellan rummen på neder-våningen.


Från och med idag inleder jag min citatserie med citat som handlar om flit och börjar med ett citat från Luigi Pulci "Den söker han finner, den som sover han drömmer"

Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Kanske allra bäst att både finna och drömma.... Gäller säkert i kontakten med kommunen också. Lycka till med det.

    SvaraRadera
  2. Bra du skriver min älskling. Ser fram emot inglasningen, myspplats med dig💖

    SvaraRadera