måndag 8 februari 2016

En underbar helg

Helger kan vara olika, en del driver förbi obemärkt andra fastnar kvar för evigt. Helgen som gick är en helg som kommer att ligga kavar i mitt minne en längre tid.

Vi for till Gotland redan på fredagen för att fira svärsonen som fyller 40 år. Det var huvud syftet och naturligtvis blev det en trevlig tillställning med god mat och umgänge med barn och banbarn, exfru också vidare. Vi passade också på att fira ett barnbarn som blir nio idag, ett barnbarn som fyllde 5 förrförra veckan och en svärdotter som blev 28 år förra veckan. Det är många nu.

Dessutom mitt i 40 års middagen kommer meddelandet från dottern att jag nu är morfar till ytterligare ett barnbarn, lille Valter. Nu kan jag summera barnbarnsskaran till totalt fyra egna och inklusive bonus barnbarnen är det nu sju att hålla reda på namn och födelsedagar.

Vi gjorde dock Visby redan på fredagskvällen då vi började med att gå till Munkkällaren för en drink innan vi anlände den populära restaurangen Surfers. Surfers har ett speciellt koncept med kinesisk mat, i vad man kan säga tapas format. Mycket gott. Jag kan verkligen rekommendera det. Surfers finns även i Stockholm. Boka bord innan besöket det kan vara svårt att få plats annars.

Sedan bar det iväg till g:a Masters en bar restaurang jag varit på fler gånger tidigare. Där hängde vi som det heter i baren resten av kvällen om hade mycket trevligt med två Gotlands fotografer som bodde alldeles i närheten Hans Blomberg och Danne Pe. Mycket roligt och intressant umgänge.

Titta in på Danne Pe:s hem sida https://sv-se.mostphotos.com/dannepe
På söndagen blev det en lång frukost på hotellet sedan en lång promenad i det fina vädret genom hela Visby. När vi for hem med båten kl 16 var vi så nöjda.

Nu är det måndag igen och vardagssysslor med ditt och datt. Det är rätt trevligt det med.

Den kloka författaren Bodil Malmsten har avlidit efter en längre tids sjukdom. Känns sorgligt. 
Hon skrev på Twitter i augusti förra året "Att vara frisk är att vara lycklig. Synd bara att jag inte visste om det. Till dig som är frisk - vet om det!"
Så självklart men ändå så svårt att komma ihåg när man är frisk.

I USA fortsätter det märkliga spektaklet kring primärvalen. Nordkorea håller på och ställer till det för sig. Det kan förhoppningsvis vara början till slutet för detta avskyvärda styre. Hörde att den långdistansrobot de sände upp i helgen kostar lika mycket för dem som att ge mat till dess urfattiga befolkning under ett helt år.

Nej nu är det sags att ta itug med veckan. Lycka till till er alla.

Dagens citat blir ett Judiskt ordspråk "Det hårdaste arbetet är att gå och lata sig" så nu skall här jobbas så jag inte blir så trött

Ha det gott

1 kommentar:

  1. Grattis till lille Valter. Alla dessa gamla vackra namn som kommit tillbaka. Bodil Malmstens Twitterinlägg har jag läst många gånger redan och ska fortsätta så. Kloka ord, som nog många säger sig när sjukdomen slagit till.

    SvaraRadera