onsdag 12 augusti 2015

Man lär så länge man lever

Man lär så länge man lever heter det. Visst är det så. Jag har just börjat läsa en mycket intressant bok som heter "Sapiens En kort historik över mänskligheten". Inledningsvis beskriver den hur Homo Sapiens utrotade de andra människoarterna som bl.a Homo Erectus och Homo Neanderthalensis. Sapiens hade en förmåga som de andra arterna inte hade. De kunde föreställa sig saker som inte finns (myter), en lag, en gud. Sapiens kunde följa sådana uppkallade myter och gemensamt förstå varandras mål genom myten. På det viset kunde man lätt utrota andra fysiskt starkare människoarter som de ansåg konkurrera om platser där vatten och mat fanns och som dessutom inte förstod myten.
Min slutsats så här långt är att vi Homo Sapiens fortfarande har den inbyggda rädslan för de som är lika men ändå lite olika alltså de som tror på en annan myt en annan skapad sanning gör att vi vänder oss från dem eller i värsta fall försöker förgöra dem. Däri ligger grunden till samtliga Sapiens strider idag.
Det skall verkligen bli spännande att följa denna bok till slutet.
Vart är vi på väg?

Vi kanske ändå lär oss. Enligt nya rön går mordstatistiken ner. Se vad DN skriver på sin sida Goda Nyheter
Mord halverat sedan 90-talet 

Spelade golf igår med min gode vän Roger i ett utlovat vackert väder. I vart fall utlovade alla spåstationer inget regn. Men visst kom det regn och blöta blev vi. Jag vann vår match så det vart väl ändå en tröst.
 Eftermiddagens fika på balkongen bjöd dock på en vacker molnhimmel.

Till sist dagen humor
Olle vill köpa en fönsterruta
Expediten, Vill ni ha den inslagen?
Nej tack säger Olle, en sådan har jag redan

Ha det gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar