tisdag 18 augusti 2015

Långhelg

Nu rullar tiden på extra fort tror jag. Redan tisdag. Vi hade en förtjusande helg som varade från torsdagskväll med middag på Oxenstjärna sedan från fredag till och med måndag for vi runt lite med husbilen. Tre rundor golf på olika banor, Johannesberg, Friibergh och sist på den mycket fina Enköpings golf klubbs banan. Vädret strålade emot oss hela helgen.
Vi han med lite umgänge kultur också. Ett besök på slottet och kyrkan vid Skokloster. Besök och middag hos vänner vid Hårsta. Mycket trevligt.


Förövrigt sker det underliga saker omkring oss. Mord på IKEA i Västerås. En galen panna som hoppar på några helt främmande människor med kniv och dödar dem. Mor och son. Det gäller att inte vara på fel plats vid fel tidpunkt. Mannen gripen och erkänt. Etiopier, vilket naturligtvis får främlingsfientligheten att höja rösten. Att liknade dåd utförts tidigare av sådana som Mattias Flink, Anders Behring Berivik och Haga mannen plus ett antal dårar som det slagit slint för utan för T-banestationer m.m. verkar inte vara av betydelse i deras resonemang. Att det skall vara så svårt att skilja på person och grupp. Jag fattar inte det.

Såg ett intressant inlägg på Ulf Lundels blogg Bagders Drift idag

"Såg en doku dox igår efter Broadchurch, som faktiskt rörde på sej, handlade om en viss Martin Armstrong som redan i tonåren var miljonär på sitt samlande av mynt och som sen överförde sitt intresse för mynt till ett datorprogram som gav att han kunde och tydligen fortfarande kan avläsa kurvor i denna vår världs ekonomi 6000 år tillbaka i tiden, uppgång och krascher. Prognosen nu: stor statsskuld kollaps 1 oktober 2015.
Ska bli intressant att se hur den spådomen beter sej. Inte så långt dit.
Han har haft rätt i 99% av sina förutsägelser.
Wow."


Nej nu tar jag en rolig historia innan jag slutar för dagen.
- Vad heter du lille vän?
- Tom
- Pappa kanske heter Thomas då?
- Nej jag har fått namnet efter hans plånbok

Ha det gottInga kommentarer:

Skicka en kommentar