måndag 14 december 2015

Nu kan julen komma.

Några minusgrader och ett tunt tunt snötäcke ramade in söndagens traditionsdrickande av glögg hos bekanta. Det fick avsluta en helg som pekade på ordet JUL.

Helgen inleddes med ett Koreanskt julbord på fredagen som bestod av ostron, hummer, olika sorter strimlat kött som vi stekte direkt på bordet. Det var restaurang Nam Kang som dukade fram läckerheterna. Allt var mycket gott, det fordrar förstås att man tycker om skaldjur. Lokalen var som så många asiatiska lokaler väl upplyst och lugnt. Ingen hög musik som störde, det gick bra att föra en dialog med alla runt bordet. Vi var ett sällskap på 10 personer.

På fredagen bjöd vi hem ett antal vänner på lite lätt tilltugg som vi bl.a. inhandlat på Nynäshamns rökeri förra helgen, det blev också lite italiensk skinka och det hela avslutades med kaffe, glögg och pepparkakor. Vi var totalt 14 personer, stämningen var varm och mysfaktorn hög.

Söndagen avslutade vi som sagt med glögg utomhus med påföljande kaffe med juldoppa inne. Nu kan julen komma.

Fåglarna tittar lite förvånat ner i fågelbadet då vattnet som nu frusit till is. De äter ivrigt från fågelbordet och flaxar runt i de solbelysta träden.

Klimatmötet COP21 kom i hamn med någon sorts avtal och det fattas väl en del men inriktningen är rätt och avtalet kommer att förtydligas år från år. Det finns många synvinklar i på detta men glädjande är dock att nu har Kina och Indien förstått vikten av vilken väg som är den enda, även USA med Obama i spetsen börjar se affärsmöjligheter i att göra vår energiförbrukning mer långsiktig och hållbar. För USA är det ju alltid affären som går först och nu börjar tekniken att löpa på åt rätt håll vilket gör affärsmöjligheterna enorma. Här har Sverige en jätte chans att hänga på. Tiden är knapp och om vi lyckas är väl ett svar som jag inte får se men man får hoppas för barnbarnens skull.

Bara nu ingen fuskar

Ny upplaga av min bok "En pensionärsresa på cykel i 283 mil" skall beställas i veckan. Vill ni köpa den så sänd ett mejl till mig gunnar.engstrom50@gmail.com boken kostar 250 inklusive frakt.

För övrigt kommer veckan att fokusera på vidare arbete med tavlan till sonen och jobba vidare på 2 väskor i Bolivia.

Julafton är som en dag på jobbet, det är du som gör jobbet sen kommer det in en fet gubbe i kostym och tar åt sig äran

Ha det gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar