fredag 4 december 2015

Är det det här som kallas vinter måste sommaren vara på väg

Talgoxar, pilfinkar, kajor, kråkor, en större hackspett och en fasanhöna kämpar i blåsten runt fågelbordet och talgbollar. Det kan gå upp till storm spås det. "Är det det här som kallas vinter måste sommaren vara på väg" sjunger min favorit diktare. Ett bra sätt att tänka en sådan här dag.

Nu är vi inne i december en månad som är mörk men med alla träffar, event som ofta präglar denna månad gör att den ändå känns kort. Julen gör ju sitt till, såklart.

Helgen inleds med frukost/spa-besök i morgon bitti på Havsbadet i Nynäshamn. Sen blir det julmarknad och besök hemma hos vännerna Dick och Lotta. Nästa vecka julbord på fredag, luciakaffe hemma hos oss plus en massa annat kul före jul. December kommer att vara över fortare än min fattningsförmåga. Ja, det säger kanske inte så mycket men att december är ljusare än november, så är det trots att motsatsen är bevisad.

Vardagen sysselsätts med tavelmålning, bokskrivning, hushållsarbete (städning, tvättning, strykning). Målet är att tavlan till sonen skall vara klar under januari och boken "Två väskor i Bolivia" skall komma ut till nästa jul.


- Vem har koll på tomtens ekonomi?
- Bissnissen så klart

Ha det gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar