torsdag 21 januari 2016

Härligt, ledig några dagar

Vintern fortsätter. Fåglarna kämpar med att proppa i sig mat för att hålla värmen. Ge dem fet mat typ talg och solrosfrön det är bäst i kylan.

Såg att isarna nu börjar lägga sig i skärgården ända ute runt Nynäshamn. Det blev alltså en riktig vinter till sist, trots det varmaste året på jorden som man någonsin uppmätt. Havsytan har heller inte varit högre vid någon mätning. Medeltemperaturen är nu 0,9 grader högre än den det normala. Hamnar vi runt 1,5 till 2 grader kan en så kallad vipp effekt inträffa, vilket innebär att temperaturen rusar i höjden och havet stiger metervis. Det är vad vetenskapsmännen säger men de flesta tycks inte notera det då det är för jobbigt att ta in. Vi får hoppas på att besluten i Paris i december sätter fart på åtgärderna som skall bromsa denna utveckling.

Idag är det internationella kramdagen eller klämdagen som man säger i Norge. Hörde på Nyhetsmorgon i morse att man skall kramas mins i tio sekunder för att det skall ge bästa effekten. Så ut och kramas nu så känns det mycket bättre.

Nu skiner i vart fall solen och det är härlig vinter utanför min dörr. Vi far till Vemdalen i kväll för några dagars skidåkning, det skall bli skönt och roligt förstås med sådana härliga skid- och festsugna reskamrater från Friskis & Svettis i Åkersberga.Dagens citat kommer från allas Woody Allen:
Inte nog med att det inte finns någon Gud, försök att få tag i en rörmokare i veckoändan.

Ha det gott

1 kommentar:

  1. Det känns märkligt i dessa dagar att jordens medeltemperatur har ökat... Det gäller att ta vara på dagen.

    SvaraRadera