måndag 25 januari 2016

Åter måndag och vardagslunken skall försökas intas.

Vi har haft fantastiska dagar i Vemdalen med detta härliga gäng, Friskis & Svettis från Åkersberga.

Det började med en rätt kall men solig och fin dag med lite vind. Det var -18 i dalen något mildare på toppen. Backarna var helt fantastiskt preparerade. Skidåkning när den är som bäst. Ja, det blev faktiskt bättre på söndagen. Traditionsenlig after ski i år till tonerna av det mycket bra bandet Bad Influence. Sedan bastu och middag på restaurang Anorak. Efter trerätters och vin där så somnade vi ovaggade.
Lördagen var mulen men mycket mildare ca -2 grader lite dimmigt men vi njöt ändå i fulla drag. Traditionsenligt gulasch på restaurang Anorak till lunch och på kvällen blev det after ski igen bastu och om möjligt en ännu bättre middag på restaurang Hilding. Vilka dagar
 Söndag och dags för hemresa. Vi han dock med några svängar i backen även denna dag som vädermässigt och med en pistkvalitet som gav fem av fem möjliga. Sol -7 nästan vindstilla, helt underbart. Choklad i toppstugan en stund där vi njöt av den fina utsikten. Sedan hem med bussen kl 15:00. En gräddstuvad pytt i Tönnebro gjorde mig seg som även sitter i nu på måndagsmorgonen.
Det är så hälsande och stärkande i fjällen sjöng någon en gång och visst är det det. Själen mår i vart fall bra efter en sådan här utflykt. Ömma ben och lite mosig känner man sig ju men verkligen nöjd.Nu är det åter vardag och det får rulla på med ditt och datt. Det tar emot en del att pallra sig till gymmet idag men som vi i vår generation ofta gör vi biter ihop och gör det som vi har tänkt göra.
Dagens citat får därför komma från Johan Wolfgang von Goethe
"Hur lär man känna sig själv? Genom meditation aldrig. Men genom handling"

Ha det gott


1 kommentar: