onsdag 7 oktober 2015

Solen går upp i morgon med

Högtrycket över norra Finland håller regnen från Atlanten stången och det fina höstvädret består ännu några dagar. Men högtryck så här års innebär kyliga nätter och kallt är det. Golfbanan stängde i morse på grund av frost. När jag hämtade vår kära Nalle från reparation av värmare så hade frost skyddet löst ut och släppt ut vattnet ur varmvattenberedaren. Nu funkar i vart fall värmen igen.

Ryssarna bombar IS säger dom men det verkar vara och tassa på Turkiet vilket är oroande. Det bröstas upp en hel del nu mellan Ryssland och USA, oroande. Om sedan Donald Trump kommer till makten blir mardrömmen ett faktum. Två dårar som styr världen.
Jag håller sällan med Bildt men han lär ha sagt att om Donald Trump blir USA:s nästa president så är det bara: spring och ta skydd för helvete. Amerikanerna är ju lättpåverkade av populister så vem vet, oro 2.

Nåväl det finns trevliga saker att tänka på. Jag är igång med altanutbyggnaden om än inte så långt men mentalt är jag igång.

Vi matar fåglarna och där är pilfinkar, talgoxar och blåmesar, sällan några andra sorter. Vi får se när vintern kommer. Har i alla fall plockat fram en kikare så vi kan komma lite närmare för att skåda in dem.

Råglimpan med aprikoser och russin blev riktigt god. Halva kommer att ta slut i kväll.


Dagens Falstaff, fakir blir den här

Gamen med sin gam-madam
lever mycket monogam,
fruktsamma liksom kaniner
får de många små gaminer.

Nu går solen ner 18:02 och i morgon går den upp 7:10 och det är väl ändå en jävla tur det. Eller som framlidne Robert en gång sjöng "Solen går upp någon annanstans, när den går ner, det är perfekt balans i guds himmelska kvarter"

Ha det gott

2 kommentarer:

  1. Ser fram emot arbetet med altan mitt💖Kan laga god mat när du sågar på fredag👍
    Du har glömt min födelsedag👎

    SvaraRadera
  2. Nu var det inte födelsedagen jag missade utan namnsdagen det var kanske illa nog ;-)

    SvaraRadera