tisdag 27 oktober 2015

Höststädning och stämning

Plask plask sa det när jag gick in på mattan i tvättstugan. Vad var nu detta? Fick göra en gymnastisk övning för att krypa ihop för att se något bakom tvättmaskin under värmeväxlaren sedan kämpa med att lyfta fram tvättmaskinen, dom kan vara tunga och det var den här. Nå väl, läckaget verkade dock inte komma från tvättmaskinen utan från en skarv på röret som släpper ut kondensvatten från värmeväxlaren. Det blev en hel del bök, stånk men förvånansvärt inga svordomar. Skadan hade säkert hänt då vi av någon anledning sparkat in badrumsvågen för långt under ett skåp och som i sin tur lyft dräneringsröret. vikten blir ju inte mindre för att man försöker gömma vågen. Nu har jag i alla fall justerat röret tillbaka plus lagt på en sträng silvertape runt den läckande skarven..    

Oktober fortsätter att driva meteorologerna in i sömnig tristess. Högtrycket ligger kvar och det fina höstvädret fortsätter, inga rörelser i luftmassorna. Nu är det dessutom hyfsat varmt så Birgitta och jag spelade golf i fredags. Städade i området utanför huset på samfällighetens städdag i lördags, städade hela huset inne i söndags med fortsättning på söndagen. Nu är det fint.
Plockade också in de flesta dynorna på altan och klippte ner rönnen en bit.
Tidigare i veckan tömde jag och ställde jag av husbilen för säsongen. Toyotan fick sina vinterdäck monterade i morse och vintertiden kom i söndags så nu är det bara att vänta in kylan.


På vår morgonpromenad i söndags tog vi kaffe och smörgås med oss. Hösten kan vara fantastiskt njutningsfull.

Diktsamlingen har nu gått till tryckeriet och jag väntar med spänning på prov/korrektur exemplaret.

Det är livat runt fågelbordet. Där är stararna, en och annan skata, talgoxar, blåmesar och i dag såg jag också en nötväcka. Trevligt

Dagens Falstaff, Fakir blir
"Hämnas är så fult, att man
endast i smyg det kan"

Ha det gott

1 kommentar: