måndag 6 januari 2020

Vecka 20/01

Nytt år nya äventyr väntar. Vi har endast diffusa planer på vad året skall erbjuda. Kanske sista eller näst sista året med husbil. Vi får se.
Det skall bli  en hel del skrivande har vi lovat varandra. Tisdagar blir skrivardagar från och med nästa vecka. Jag har tre alster i pipelinen. Vad det är återkommer jag med under året

Året blåstes in kan man säga med blåsiga första dagar.  Det här året kommer om jag får ha hälsan bli det år då jag levt i 70 år. Ja skall man göra något extra får man passa på, inte tveka













Nyårsafton firade vi två i hemmets lugna vrå med den traditionsenliga gratinerade hummern följt av lammstek på potatisbädd och med Crème Brulé som avslutning. Vår sista flaska Grand Barón rök. Den lådan vi köpte i maj i den lilla stade Bouillon som ligger i södra Belgien.   





Bomber och granater. Det smäller nere i Iran. Vart skall nu detta sluta. Han fiskar väl valpoäng den där Trumpen.

Det blåser och står i under störr delen av veckan. Vår paviljong har varit på väg ur sina fästen ett par gånger. Jag monterade ner tygtaket för att göra det mindre vindkänsligt.

Kört lite gym i veckan som vanligt, trots helgdagar. Är ganska nöjd med att jag håller igång det. Dagar utan gym går vi en längre rask promenad på mellan 45 - 60 minuter. Det motverkar demens och ökar kreativiteten har vi lärt av Anders Hansen.

Köade i en och en halv timme för att köpa medlemskort till Filmstudion, som berättigar oss till att se 11 filmer under våren. Kostnad endast 400 kr.

Det brinner enormt i Australien. 18 människor har mist livet och 1300 hem har brunnit ner och fler miljoner djur tros ha brunnit upp. Hettan är fruktansvärd, runt 40 C.


Festklädda föräldrar
Morgonsoffa

Veckan avslutas med ett härligt besök av barnbarnen Alfons och Valter medan deras mamma och pappa festar loss hos vännen Pontus fyllde 40 år på julafton.

Söndagsmorgon med mysig morgonsoffa där Birgitta berättar om vilka sorters katter hon har haft plus lite andra jamande djur.

Innan hemfärden bjöds på morfars i världsklass goda pannkakor.
Sex pannkaksmonster samlades kring matbordet 
På kvällen bjöd samme morfar
 sin fru på härlig fläskschnitzel
Ny dag nytt år
Mot horisonten lyser en strimma av ljus
en ny dag randas och väcker vårat hus
Lyckan att få vakna i ett fredligt land
skänker tröst och lugn ibland
Ibland så mången oro och missmod
kring klimat och krigets blod
Låt oss gå tillsammans och snällt
enas om allt vi har omkull vällt
Det finns mer vi kan enas om
än att strida och säga vi och dom
Mot horisonten lyser en strimma ljus
även om den för stunden är ganska diffus
Det blir ljusare nu för var dag
underbart nu när man känner sig svag

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar