fredag 29 november 2013

Sydafrika 2013-11-29

Ännu en dag med förväntningar låg framför oss när vi vaknade, ännu en underbar solig morgonen. Frukost i makligt gemak och sedan till den väntade transfern ut till vingårdarna. Vi startade 9:45.

Första anhalten var Bergkelder där vi guidades runt i vinkällaren och smakade av bubbel, vitt och rött vin. Vi fick lära oss mycket om lagring och tillverkning. Här hade dom bl.a. ofiltrerat vin som nuförtiden är rätt ovanigt. Vi fick också en rundtur runt i den enorma fabriken. Drosty Hof var det kända märket härifrån. Two Ocean och Amarula är vin och likör som tillverkades här.
Vi åkte sedan vidare till Simonsig som är berömt för Sydafrikanska champagne. Här tillverkades den första morserande vinet från Sydafrika. Fantastiska viner för övrigt också. Här åt vi också en underbar lunch. Fisk och med valda viner så vi var i himmelriket en stund. Vi avslutade med varsin ostbricka som var så stor så vi tog med oss en del i bogybag, för att ha som kvällsmål.

Nästa anhalt blev Quoin Rock men det var ett rätt nytt ställe med visserligen skön utsikt men vinerna var inte i klass med det vi testat tidigare. Vi for vidare till Delheim den gården som låg längst bort på vår rundtur. Här mötte oss en fantastisk miljö och underbara viner. Vi fastnade för ett vin de kallar för Shiraz Limited Edition och vi beställde 12 flaskor för 180R flaskan fram till dörren plus 411R för transporten. Nu är det bara att hoppas på att det kommer hem till dörren som de lovade. Vinet var i vart fall helt fantastiskt enligt oss.
Sedan bar det iväg hem till Yellow Lodge där vi samspråkade med några svenskar som vi träffade. Robban och Annika hetta de. Det blev lite Sydafrika snack, lite golf och husbilprat också. Intressen som vi hade gemensamt.

Sedan upp på rummet för att njuta av den extra flaskan vin av Shiraz Limited Edition vi köpte med oss från Delheim. Sedan var det dags att sova inför den tidiga uppgången morgonen efter.

Vädret denna dag var strålande sol från morgon till kväll och en temperatur runt 28 grader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar