måndag 25 november 2013

Sydafrika 2013-11-25

Vi vaknade vid 7:30 och idag var det mulet när vi drog ifrån gardinerna. Vi duschade och åt den fina frukosten som serveras i gatuplanet. Vid 9:30 gav vi oss iväg mot Hout bay för att ta oss ner mot Cap Point. Vår plan var att köra direkt ner för att sedan ta lita stopp på uppvägen. Vi tänkte åka nerpå på den västra sidan och tillbaka på den östra men när vi kom till Hout Bay så var vägen plötsligen avstängd och efter lite villrådighet frågade vi en vänlig ortsbo om bästa sättet att ta oss ner till Cap Point. Han föreslog att vi skulle köra tillbaka en bit till Constatia och sedan ner mot Simon´s Town, vilket vi gjorde och allt gick bra. På vägen ner skuttade ett par Babianer framför oss på vägen så vi fick dra ner på farten en bit. Här i Simon ´s Town var det fullt varningsskyltar för golfare, pingviner och babianer och nog liknar dom varandra en del.  

Nere vi Cap Point åker man först in i naturreservatet och i gaten fick vi betala 105 Rand per person. Strax efter passagen så stötte vi på en strutsfamilj med fyra små ungar. Birgitta var förståss eld och lågor och fotade vad hon kunde. Framme vid Cap Point så gick vi den branta stigningen upp mot den gamla fyren och sedan ner och ut på själva udden. Det var lätt att komma dit men lite kämpigare att gå tillbaka då det lutade mot en hel del. Vi kände oss så nöjda. Tillbaka på parkeringen tittade vi lite i souvenir shopen och gick ner en trappa för att få oss lite mat och kaffe.

Efter att vi ätit och tagit igen oss lite så åkte vi tillbaka en bit för att sedan ta av mot Cape of Good Hope. Ännu ett fantastiskt ställe med massor av fåglar, strutsar på vägen dit och en större antilop betande efter vägkanten. Phu så mycket vi får se, vi är lätt lyriska.

Sedan vänder vi tillbaka för att besöka The Boulders ett ställe där det finns pingviner. Det var fullt av pingviner nere vid stranden och där! Plötsligt när jag skulle ta ett steg tillbaka så knuffar jag till Mats han som vi träffade på vår första Lodge. Mats och Boel och vi språkade lite och dom berättade att de nu hade slagit oss i incidenter och det höll vi med om. När de åkte upp till Table Mountin så stannade linbanan halvvägs och de firades tillbaka. Sedan när de var på våg ut till Cap Point så blev de påkörda bakifrån så deras bil gick inte att köra utan hjälp av Bodils skosnören som höll upp stänkskärmen. De fick dock lite hjälp av någon lokal förmåga och lite tape men de vände och hade fått löfte om ny bil till dagen där på.
Efter pingvinerna så körde vi på GPS:en hela vägen hem. Köpte genast lite vin en bag in box Robertson Winery Caberne Sauvignon kostar här ca 80 sek så det fick det bli. Vi hoppas den räcker tills vi skall med flyget om några dagar. Vinet här nere är så gott så det går åt  J

Vädret idag började med lite duggregn och ca 20m grader för att vi 10 skina upp och temperaturen hamnade väll runt 22 – 25 garder



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar