söndag 24 november 2013

Sydafrika 2013-11-24

Vi sov till vi vaknade vid 7:30 och jag duschade och rakade mig, sedan ner till en mycket fin frukost. Vi bestämde oss för att idag skulle vi besöka Table Mountains via de röda turistbussarna. Vi hade en broschyr som visade var rutten låg. Vi gick dit stod och väntade tills det kom fram en man bosatt i Florida och sa att bussen gick inte förbi denna station på söndagar. Vi tackade och följde med dem fram till nästa station där bussen kom och vi hoppade på. 150 RAN för en rundtur det var helt ok enligt oss. På vägen upp mot berget upptäckte jag att min kamera inte fungerade längre. Det började med att zoommekanismen slutade fungera och sedan slog hela kameran ifrån.
Väl uppe vid linbanan så var det väldigt mycket folk och varmt. Vi stod dock ut och väntade snyggt i kön. Efter en timme och tjugo minuter fick vi åka upp i linbanan och det var det värt. En fantastisk utsikt över hela staden, ut mot Godahoppsudden och ett fantastiskt landskap där uppe. Vädret var helt perfekt, klart soligt och varmt. Efter den hisnande linbaneturen ner igen som hade en roterande plattform som gjorde att vi fick 360 gradersperspektiv på resan både upp och ner, helt enastående så fortsatte vi bussresan med den röda turistbussen. Vi färdades längst de olika vikarna längs Atlant kusten som sägs vara de vackraste i världen och den var fin. Vi hoppade av i Waterfront och åt en fin middag. Jag musslor och Birgitta havsräkor. Därefter fortsatte vi bussfärden hem med en mycket bra guidning av bussens svensktalande automatguid.
Väl hemma vid hotellet köpte Birgitta några örngott på torgmarknaden som är belägen strax utanför hotellet. Vi tog en öl  innan vi gick upp på rummet där vi upptäckte det helt ostädat och att någon hade hängt en Not disturb skylt på vår dörr. Usch och fy.

Nåväll det kom en städerska efter en tillsägelse och vi gick ner i baren tog en öl och spelade lite dart som jag vann. Nu ståe det 1-1  i dart och 2-2 i yatsi.
Vädret idag var soligt och ca 35 grader i skuggan     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar