söndag 1 december 2013

Sydafrika 2013-11-30

Typiskt svårt att sova när man skall upp tidigt. Vi klev upp klockan fyra och vi lämnade nycklarna till en yrvaken vakt i receptionen och det bar iväg till flygplatsen vid 4:40. Väl framme kändes det rätt kyligt, vi börjar vänja oss vid värmen här och när det går under 20 grader så känns det rätt kallt faktiskt.

Flyget kom iväg på utsatt tid och vi landade i Johannesburg 10 minuter före utsatt tid. Lite irrande på flygplatsen då vår flight inte fanns med på anslagstavlan, men efter att vi rådfrågar både informationen och British Airways så kom vi till rätt checkin disk. Även detta plan kom iväg vid rätt tid. Det har varit fantastiskt bra så här långt att flygtiderna har fungerat.
Zimbabwe heter landet vi damp ner i vid 13 tiden och efter en rätt typisk afrikansk administrationsrutin (två visumdiskar till ett helt plan fyllt av utom afrikaner) så hade vi passerat passkontrollen trekvart efter landnigen. Den 36 gradiga värmen som slog emot oss kändes i den kön vill jag lova. Våra väskor låg sedan i en prydlig hög efter passkontrollen men eftersom vi var sist i kön så var det enkelt att hitta dem.
Vår transfer talade sig varm för alla utflykter vi kunde köpa genom turistbyrån han jobbade för men vi skyllde på att vi var trötta efter resan och att vi skulle ta beslut om vad vi skall göra dagen därpå. I en rondell in till den lilla staden Victoria
 
Falls möttes vi i av några vildsvin som badade i en läckande brunn. Vi kände att vi nu var i ett mer afrikanskt land än när vi var i Sydafrika. Här var mer misär och fattigdom. Medellivslängden är 38 år och 30% har AIDS. Hotellet är dock av det lyxigare slaget med fem restauranger och tre pooler och stora rum. Vi solade och badade i den varma poolen och avslutade dagen med middag på en av hotellets restauranger.




Vädret var till en början i Cap Town rätt kallt men väl framme i Vic Falls så låg temperaturen på 36 grader. Sol men i Zimbabwe tuffade det en del mörka moln runt om men det blev aldrig något regn eller åska. Det har regnat endast två gånger här sedan i april.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar