torsdag 8 januari 2015

I närvaro av varandra bygger vi samförstånd

Uppgivenheten ligger nära till hands nu när det är viktigt att vi tar tag i vår frihet och slåss mot hatet och rädslan. Det är nu vi skall visa vår närvaro till varandra. Vi får inte drabbas av hämndlyssnad i vår rädsla som trots allt gror i oss. vi får inte rusa åstad och skylla dåden i Paris på 1,6 miljarder människor när det handlar om ett fåtal galningar. Glöm inte att det hände i Norge då en "av oss" för tre och ett halvt år sedan löpte amok. Galningar kommer alltid att finnas som utlöses från rädsla och hat. Låt oss samlas och i närvaro av varandra bygga upp samförstånd.

Jag säger inte att vi skall tycka lika, att vi skall tro lika att vi skall hänge oss till samma religion eler politisk ideologi. Vi kan hävda vår rätt, vi kan strida för vår sak men inte med våld. Det leder ALLTID till mer våld och våld är destruktivt för både utförare och offer. Med ord i tal och skrift skall vi slåss och låt oss inte vika för de få som med terror och våld försöker skrämma oss. Skrämma oss till tystnad.

Vi de flesta människor vill bara leva i fred med varandra, sköta vår jord och uppfostra våra barn. Vi är i stor majoritet vi som är emot de mörka krafter som i minoritet kämpar mot varandra. I en kamp som ingen kommer att vinna, det finns bara förlorare i den kampen. Det största förlorarna i den kampen är våra barn som inte deltar.

Just nu är hämndlyssnad, hat och rädsla vår största fiende låt gemensamt bekämpa dem med att närvara med vår vilja till ett liv i fred och det fria ordet måste alltid få leva annars dör människan.            

6 kommentarer:

 1. Tänkvärt!
  "Jag delar inte din åsikt men är beredd att dö för din rätt att utrycka den." som ju Voltaire egentligen aldrig sa sa men som var hans hållning.

  SvaraRadera
 2. Jag håller med, förstås!! Vi måste hela tiden kämpa för våra rättigheter.

  SvaraRadera
 3. De goda krafterna segrar.
  Mycket tänkvärt.

  SvaraRadera
 4. Hoppas att de krafterna (hämndlystnad, rädsla, hat) trängs undan av stridslystnad för friheten att använda pennan :)

  SvaraRadera