tisdag 26 november 2013

Sydafrika 2013-11-26

Idag blev det lite sovmorgon till kl 08:00 vi började röra på oss då och frukosten var avklarad vid 9:30. Vi hade egentligen inga planer för dagen, men kanske ett besök på diamantsliparfirman Shimansky. Så vi började vår promenad ner mot Waterfront. Vi hittade firman och fick en guidad tur. Vilket pillgöra det verkade, kanske inte att skära diamanterna för det gjordes mer eller mindre automatiskt, men att sätta in det i vittguldsmyckena och att slipa dem. Vi såg också där de vackra Tanzanitesmyckena. Birgitta insisterade på att jag skulle köpa ett smycke till henne men därav blev det icke. Grossistpriserna som vi kunde få tillgång till låg från 24 000 SEK och uppåt. Om jag skall ha råd med det måste hästarna springa mer som jag vill ;-).   
Vi köpte en liten låda med mat för att ta med på båten till Robben Island dit vi hade köpt biljetter. Birgitta tog kyckling och jag någon sorts korv. Vet inte om det var så klokt min och Birgittas mage började surra lite när vi kom tillbaka.

Nu var det dags för dagens stora händelse ett besök på Robben Island där Nelson Mandela satt fängslad. Det var en stark upplevelse. Låt aldrig människan bli så dum en gång till! Alla människor har lika värde, hur kan någon tro något annat. Vi fick också se en del av öns rika djur och fågelliv. Här fanns hjortar, sköldpaddor och fåglar. Här fanns också pingviner men vi såg tyvärr ingen av dem. Guidningen var mycket bra och guidningen i fängelset gjordes av en före detta fånge. Mycket gripande! Efter en lite guppig återfärd så gick vi direkt hem och det kändes åter skönt att komma till sin lilla lya på hotell Inn on the Square. På torget framför hotellet höll torghandlarna åter på att plocka ihop sina stånd för att redan i morgon vi sextiden åter börja resa dem igen. Vilka arbetsmyror, vilken moral att göra detta dag efter dag 365/7 om året.
Magen surrade lite fortfarande när vi satt oss för att summera dagen men med lite Novaluzol och Whiskey så blev allt bra igen.

Vädret var idag lite mulet med några regndroppar främst på förmiddagen. Temperaturen låg mellan 20 till 25 grader.



 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar