lördag 23 november 2013

Sydafrika 2013-11-23

Denna dag var det dags att packa ihop och draga vidare, som Lars Ekborg en gång sa. Vi äter frukost talar lite med B&B ägaren Bruce en mycket trevlig man. Han skulle spela kricket i dag så han bad oss lämna våra nycklar till de anställda vid frukosten. Några svenskar i bordet bredvid oss talade om att de verkligen uppskattade Kapstaden så det verkade ju lovande. Körde den korta biten till flygplatsen King Shaka International Airport där vi lämnade bilen. Åter en skadeanmälan då det saknades en navkapsel.

Väl i Kapstaden funkade allt väl. Vi fick ut bilen och körde på GPS:en men missade lite vid en avfart, men det redde ut sig och vi kom fram till vårt hotell Inn on the square vid ca 14:30. Det var väll ett helt ok hotell men så bortskämda som vi blivit så kändes det lite som ett nerköp. Birgitta var rätt upprörd att det inte fanns något kylskåp på rummet.

Efter att vi packat upp lite begav vi oss ut för att söka oss ner mot Waterfront området. Ett fint område med många restauranger och en massa företag som har säljer turistattraktioner, båtutflykter, helikopterflygning m.m. Vi åt där nere med ett bord alldeles vid hamnen. Jag tog in en big  burger och åter så blev det för mycket. Dock ingen dogybag idag. Efter maten knallade vi hem ca 3 km oc vilade oss lite. Sedan gick vi ner till puben mittemot hotellet och tog ett glas. Sedan lite dart i vår egen lobby innan vi smet upp på rummet för att skriva och mysa lite.

Vädret var soligt ca 27 grader.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar