lördag 5 mars 2016

Vårvinter promenad

Idag hoppade vi över melodikrysset och följde med Naturskyddsföreningen på en promenad för att beskåda övervintrade fåglar. Första gången  vi är ute på sådan promenad och det gav mersmak. Vi fick se och några hörde vi endast 25 arter, bland annat var där strömstare, sångsvan, stjärtmes, trädkrypare, ormvråk, gulsparv, steglits,alfågel, vigg, knipa och en gråhäger. Fantastiskt att gå med kunniga personer som pekar ut fåglarna och visar dem i sina kikare.
Vi promenerades i trakterna kring Östanå som ligger norr om Österåker (Åkersberga). Ovana som vi var så hade vi för lite kläder på oss och det blev rätt kallt speciellt mot slutet. Vi är ju vana att promenera i rask takt och då håller man värmen.

Ni ser väl strömstaren på bilden här bredvid.

Nu gick vi en kort bit sen blev det stopp och så gjorde vi som Stig Grybe när han var fågelskådare, stannade och tittade på någon fågel sen var vi klara med den och så gick vi en bit till och gjorde om samma procedur. Det var faktiskt roligare än vad det låter.

Efteråt blev det att hoppa i ett varmt bubbelbad för att tina upp.

För övrigt är det ett liv och ett kiv. Donald Trump verkar mer än tokig. Skärpning nu amerikaner ni kan ju inte välja vem som helst till president för att ni är trötta på politikerna. Men vi är ju inte bättre vi som har valt in ett parti till att vara tredje största parti med liknande idiologi som denna trumpet.
Nej, usch nu tar vi ett citat 

"Många politiker dör på barrikaderna som de aldrig stått på" Francois Mitterrand

Ha det gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar