måndag 21 mars 2016

Aprilväder i mars

Måndagarna dugga tätt nu även vädret. Det är en det ena en det andra vädret. Aprilväder brukar man kalla det men det är ju bara mars. Påsk skall det bli också, väldigt tidigt i min smak, tycker jag. Påsken borde alltid infalla i april så man har en chans att få lite värme och en lätt solbränna. 
Nu är regler till för att följas och påskregeln säger att påskdagen infaller den första söndagen efter den första fullmånen som infaller på eller efter 21 mars. Nu i år är det fullmåne den 23 mars så det är bara att infinna sig och följa regeln, ägga upp sig och sätta fjädrar i riset redan denna veckan. Det blir bättre nästa år då infaller första fullmånen efter 21 mars inte förrän 11 april. Men april väder kan vi få ändå tänker pessimisten.

Mellan snöbyarna försvinner snön och koltrasten pickar runt på tomten. Pilfinkar, blåmesar och talgoxar härjar runt vid fågelmat automaten. Solen glimmar till och varje morgon blir det allt ljusare så vi går mot bättre tider.

Under vandringen efter kanalen i går såg vi igen knipa, storskrake, strömstare och hörde nötväckans karaktäristiska läte och naturligtvis tutade talgoxen på och signalerade att våren är på gång trots vädret just då.

Tv-rummet är nu helt klart efter igenbommningen av en dörr. nu blir det att ta tag och måla runt i "mitt" arbetsrum. Veckan är fullbokad och förhoppningsvis blir det en premiärtur med husbilen Nalle till helgen.

Dagens citat i serien frihet kommer från Jean-Paul Sarte "Människan är dömd att vara fri"

Ha det gott

1 kommentar: