tisdag 2 december 2014

SkrivPuffordet "förbereda"

I mitt lilla häfte eller om det blir en bok om min cykling genom Sverige skriver jag just nu den första delen om att att förbereda cyklingen. Lätt alltså att skriva SkrivPuffordet idag.
Idag på morgonen har jag förberett julen genom att slå in de flesta julklapparna.

För övrigt var jag på en trevlig föreläsning igår med den alltid så intressanta föreläsaren Herman Lindqvist. Han talade om när Finland var Svenskt. Något som man inte så ofta tänker på, i vart fall inte jag, är att vi Sverige alltså har varit knutna till Finland eller vise versa i ca 700 år. Det är längre tid än vad vi har haft Skåne, Halland och Jämtland inom vår gräns. Finland eller rättare finländarna har haft stor betydelse för hur Sverige har blivit Sverige. Det finns otaliga inflätningar i vår tidiga riksdag, universitet m.m. ändan fram till 1809. Sverige påverkades dock även efter denna tid av Finnar och Finland av Svenskar. Historia är intressant.

6 kommentarer:

 1. Det låter bra att julklapparna är förberedda. Historia är intressant och jag antar att även Herman var det.

  SvaraRadera
 2. Det var tidigt att redan vara färdig med julklapparna.

  Ja historia är väldigt intressant. Tycker jag mycket mer nu, ju äldre jag blir. I skolan lyckades inte lärarna få min uppmärksamhet. De var alldeles för tråkiga.

  SvaraRadera
 3. Man borde lära sig mer om Sveriges historia i skolan tycker jag....

  SvaraRadera
 4. Visst är historia intressant :)
  http://foto.rudenius.se

  SvaraRadera