torsdag 1 mars 2018

Vintern kom även i år

Då blev det 1 mars även i år. Åren går och vintrarna kommer när man mins anar. Jag trodde länge att vintern 2018 blir varm och utan snö. Men så plötsligt blir himlen svart utifrån havet och det väller ner snö under två dagar. Kaos så klart i allt vad kommunikationer heter. Bilar kör i diket, plan kan varken starta eller landa,  järnvägsväxlar fryser fast. Så där håller det på i månadsskiftet mellan februari och mars. Sen kommer dom fina dagarna med gnistrande sol kallt och friskt. Vi vågar oss ut och njuter.
Nere vid kanalen krymper vaken för fåglarna och de kommer rusande emot oss i hopp om att vi har bröd med oss. Men tyvärr inte idag.
Några av gräsänderna hamnar i bråk och som alltid är det karlarna som slåss. Om vad vet vi inte och kanske inte dom själva heller.

Ett par unga sångsvanar har dröjt sig kvar i kanalen. Kanske dom trodde som jag att det skulle bli en varmvinter utan snö och is. Ett rådjur skuttar ensamt omkring i Ekbackens vackra snölandskap. Det blev vinter och i morgon är planen att skidorna skall fram och få känna på en tur runt golfbanan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar