tisdag 3 januari 2017

Allt har sitt slut

Allt har sitt slut, även året som gick, så är det med livet, så är det vintern, så är det bara med allt på denna jord. Följden av det blir som hundraåringen i boken om han som försvann genom fönstret säger "Det är som det är och det blir som det blir".
Nu är vi där vi är och det vi kan göra är väl att försöka göra det bästa av det och det förstår ju ni också alla och en var men vi har alla olika syn på vad som är det bästa. Någon tycker det bästa är att tjäna sig en förmögenhet, en annan att tro på någon Gud eller fler, någon vill hjälpa de som har det sämst, någon vill inte göra något, någon vill försköna det som vi har omkring oss osv osv. Ja, så här kan vi hålla på, många stretar åt olika håll så det är svårt att tro att det skall bli bra eller ens bättre.
Vad är då bra? Kan man undra.
Även om det har vi olika synpunkter. Jag tror dock att de flesta vill att vi skall leva vidare och i fred. Att leva vidare handlar om miljön och i fred är en religionsfråga.

Hur vi skall komma tillrätta med miljöfrågan har vi faktiskt kommit en bit på väg med. Jag tänker på klimatavtalet som fattades 2016 i Paris COP21. Det känns ju bra om nu inte det rivs upp av den nyvalde Trump som hintat om någonting i den riktningen.

Hur vi skall enas kring religionsfrågorna är det värre med och det lär nog inte jag se någon lösning på under mitt liv, tyvärr. Här tror jag att FN måste ta/få ett mycket större inflytande för att lösa. Alla religioner (kanske undantaget satanismen) bygger ju i sin grund på kärlek mellan människor så min undran är. Vad är problemet? Hur kan man misstolka de ambitioner som finns inom främst kristendom och islam så illa att det bygger hat i stället för kärlek? För mig en stor gåta som får mig att tvivla på människorna. Trösten är ändock att majoriteten av alla människor är emot hatet och vill bara leva och göra det så bra det går för sina närmaste. Men tyvärr så länge dessa människor förtrycks av vapen och maktmissbruk så finns ingen bättring.
Nå väl:
- Hur var nu denna del, detta år av mitt liv?
- Jo tackar som frågar, det blev bra. Igen. Inga krämpor som tillkommit, inga förluster som av någon som saknas mig. Om man nu inte räknar med dem som jag inte kände, de stora giganterna de jag beundrat. Bowie, Leonard Chohen, Bodil Malmsten, Prince, Olle Ljungström, Toots Thieleman och rösten man växt upp med Kjell Albin Abrahamson.
Fullt med upplevelser har jag att tacka året. Då tänker jag på våra resor som började med en kort tur till Vemdalen, med husbil till Gotland Danmark och norge, golfrundor, Dubrovnik resan

Ja jag har det bra men många mår dåligt. Det är faktiskt fler idag som ringer jourhavande präst än begär hjälp för fysisk skada på 112. Det är något som inte är friskt bland oss.

Som avslutning här ett citat från Henry David Thoreau "Det finns bara en bot för kärlek: älska mer"

Lev väl och ha det gott

2 kommentarer:

  1. Pengar och makt.Den som har pengar har makt. Och den som har makt har(tar sig) tolkningsföreträde.

    SvaraRadera
  2. Så sant så, av prylar blir inte hjärtat varmt, möjligen kan man få lite negativ hjärtrusning när man förköpt sig.
    Genom kärlek får hjärtat gärna rusa<3

    SvaraRadera