fredag 9 december 2016

Tredje advent

Nu har vi strax tredje advent för dörren. Idag var det sex grader och solsken som en tidig vårdag. Jag saknade dock talgoxarnas sju ii sju ii. Dem lurade inte vädret de kräver förmodligen längre dagar innan de börjar tuta.

Vi ser på adventskalendern varje kväll (ibland även på morgonen om vi orkar masa oss upp). Tycker det är trevligt med den virriga trippelhatt och den duktiga flickan. Blir spännande att se om de lyckas hitta till tomtens rike

Julklapparna är inhandlade och klara redan till dags dato! Det är skönt att vara klar redan innan alla andra kommer rusande och att göra det mitt i veckan är en fröjd. Det finns många fördelar med pensionärslivet och detta är en del av det.

Idag är det Anna dagen och då skall lutfisken läggas i blöt. Vi gör inte det men sillen är inlagd, i vart fall en sort. Kanske det blir ett par sorter till innan jag ger mig.

Jag har noterat att fler och fler börjar klä granen långt innan julaftonen. Det är inte min modell. Att klä granen skall ske enligt min mening tidigast dagen före julafton. Annars är ju julen över redan på juldagen. Jag vill behålla friden fram till nyårsaftonen minst. Helst till trettondagen.

Ha en trevlig tredje advent

3 kommentarer:

  1. Granens klär vi på onsdag kväll🖒❤

    SvaraRadera
  2. Det verkar vara olika uppfattningar i hemmet om när granen ska kläs. ☺️ Undrar vem som vinner...

    SvaraRadera
  3. Inte nu på onsdag det får tidigast bli onsdag 21/12 :-)

    SvaraRadera