onsdag 30 november 2016

November är över

Ja då har vi strax passerat november. Det har varit val i USA och av det blev i vart fall inte jag gladare i novembermörkret. Nu går vi in i december och jag hoppas på att göra fler noteringar här på bloggen. 

 November den blå månaden övergår snart till den röda julmånaden december.

I denna mörka tid piggar jag upp mig med ett skämt av den nu så saknade  Åke Cato.
- Ove é dö. Skall du gå på hans begravning
- Nä, han kommer ju inte på min 

Läste en bra krönika idag av Clara Lidström i Expressen 
Kunskap och fakta har blivit något fult

Ja faktaresidensen som sprider sig är en av de farligaste trenderna som sker just nu. Demokrati bygger på resonemang kring fakta inte på populistiska twitter kommentarer eller mobbing utfall i facebook. Vi är ute på en mycket farlig väg men vem bryr sig den gamle gubben som grymtar i hörnet "lär av historien ungdomar"


En månad kvar och sedan börjar 2017. Nu gäller det att bygga på med energi för det kommer att behövas detta nådens år. Förr sa man så "nådens år". Orsaken lär vara att man sa så för att alla skall vara medvetna om att varje nytt år var att betrakta som en Guds gåva. Varje sekund, varje andetag, varje tanke är ett uttryck för just Guds oerhörda och oförtjänta nåd. Det liv vi lever här på jorden är något vi har skaparen av himmel och jord att tacka för - honom och ingen annan. 
Ja, skapandet av himmel och jord har jag inget att erinra mot, men hur tänkte hen när människan kom till? Det är väl den enda varelsen som måste be om nåd på detta klot. Alla andra är oskyldiga. Men vi är ju så smarta att vi säker kommer på någon smart tekningslösning som löser problemet med att det just nu saknas energi i debattenHa det gott. Nu kör vi hårt sista månaden på året.

   

3 kommentarer:

  1. Hur tänkte Gud när hen, nej... han, skapade människan till sin avbild? Det kan man undra över. Hur tänkte du själv när du skapade den egocentrerade elektriska kretsen? "Kan själv!" eller "Alltid lurar det någon?" eller "Lönlöst att försöka koppla?"
    Rolig bild i alla fall!!!! 😂

    SvaraRadera
  2. Jag tänkte som så att ibland tror vi att vi är smarta och har löst ett problem men vi biter oss då och då i svansen. Exempel bensin/diesel- motorn som nu givet oss ett klimat som förändrar jordens ekosystem.
    "Han, skapade människan till sin avbild? Det kan man undra över." Verkligen, det tycker jag var bra ett uttryck som jag spar i mitt arkiv (minnet). Tack för den

    SvaraRadera