fredag 9 september 2016

Sommar Stockholm

Framför mig är det människor som springer, går , åker. Det är byråkrater, studerande, administratörer, konstnärer, gamla, unga, barn. Där finns alla sorter på trottoaren utanför uteserveringen jag sitter på. Vinden är ljum även här i skuggan. Det är fortfarande sommar här i stan. Någon vecka till kan vi njuta.
En sväng till Tegnérlunden hälsar på Strindberg och Astrid


Vi företog oss en sväng ut till Skeppsholmen. Framför Grand hotel ligger de vita båtarna och väntar på att det skall kunna forsla ut människorna till öar och skär. Färjan till Nacka/Lidingö är full med människor som är på väg från sina arbeten hem till sina hem efter dagens slit. Vi går in på Moderna museet och förundras av hur tänkte dessa konstnärer. Det mesta är underligt och startar fantasin men vackert är inte mycket av det som visas. Tycker jag.


Sedan lite mat på någon restaurang vi passerar på hemvägen.

Än är det sommar i Stockholm

  

3 kommentarer:

  1. Bra🖒Själv har jag glömt att blogga🌞

    SvaraRadera
  2. Högt tempo i Stockholm. Stackars mänskor... Varför inte åka till Göteorg, lite lugnare och gemytligare. Eller ännu hellre Fikastaden Alingsås. Där börjar nu en upplysningstid fram till sista oktober, Light in Alingsås. Annorlunda och mycket vackert och spännande under höstmörka kvällar.

    SvaraRadera