tisdag 19 maj 2020

Vecka 20/20

Veckan börjar med att Märta har namnsdag. Min fina lilla sedan länge bortgångna mamma Märta tänker jag på då.


Det blev golf på måndagen men hu vad maj är kall i år. Damerna i svart var väl påpälsade under golfrundan.

Denna underliga tid vi lever i gör oss alla (tror jag) lite fundersamma. Vad håller vi på med. vad är egentligen viktigt? Det vi gör av tiden eller vad tiden gör med oss. Tydligare än nu så ser vi att vi sitter i samma båt. Allt vi gör påverkar ALLA andra. Vi är tänkande varelser som kan tänka framåt och minnas bakåt.

Det finns naturligtvis undantag. Jag tänker närmast på Donald Trump med alla sina påhittga uttalanden. Att en sådan människa kan leda värdens mäktigaste nation säger en hel del om den nationen. Det känns inte tryckt

Det finns tyvärr en värre ledare i vår värld. Vitrysslands president, Aleksandr Lukasjenko han säger att han har inte sett något virus och om det kommer så kan man dricka vodka, bada bastu och köra traktor. Det lär hjälpa. Man häpnar!!

Paolo Roberto, vilken skitstövel!!! Finns det något mer omanligt än att köpa sex. Att utnyttja de absolut svagaste i samhället är definitivt inte manligt. Men tyvärr den sista dåren är ännu inte född.
Det man kan hoppas på är att detta leder till att folket i vårt land nu får upp ögonen på hur inhumant och svagt systemet att bekämpa trafficking är.

Ser ni den Grå Hägern

Nå väl, jag och Birgitta snappar frisk luft så ofta vi kan, genom golf och långa vackra promenader i denna kalla majmånad. det blir turer kring kanalen så klart, upp till fåren i Röllingby backar där det också växer mängder av gullvivor.   







Det blommar trots allt
Nu blommar träden och häggen
Fåglarna sjunger på vårlig kvist
En kaffe kopp här vid södra väggen
och glömmer allt som är trist

Solen lyser men vinden är kall
denna vår väntar och tvekar
Vi håller oss undan ett nödfall
vi vandrar i backen fylld av ekar

Det blir dock ljusare trots allt
värmen måste komma snart
det är dock väldigt kallt
kommer värmen blir det fart

 




1 kommentar:

  1. Håller med den sista skitstöveln är inte född än. Trevlig fortsättning på den kalla men otroligt vackra Maj.B& G

    SvaraRadera